Monday, 14 November 2011

perjuanganku???

assalamualaikum..


meniti hari yg penuh dgn onak dan cabaran, kali ni, masih tercari-cari kekuatan diri,...


teringat pengalaman kelmarin (12.11.11).. mengikuti pendakian ke puncak gunung nuang.. namun akhirnya terhenti di separuh jalan.. sedih, sayu, bila memikirkan kembali..


akibat kesihatan diri yg x dapat dielakkan, akibat kelemahan diri sendiri, diri ini kecundang jua.. terpaksa berpatah balik pulang ke kem .. tanpa dapat mengikuti pendakian bersama sahabat yg lain..


apa kan daya, diri ini jatuh longlai di sisi sahabat... mengaku kelemahan diri.. yg sentiasa pitam bila ada aktiviti yg diikuti.. hurmm... (t_t) lagi2 baru je sihat dari demam.. laa ni nak demam balik...


tbe2 teringt kembali, cerita2 pengalaman dari sahabat yg berjaya menawan hingga ke puncak.. mcm2 cerita...


gembira, suka, duka... seronok.. x kurang juga menganggap ianya satu perjuangan...


hurmm.. bila berkata pasal perjuangan.. tbe2 terasa diri ini suka kalah dlm perjuangan diri..
adakah aku sudah tewas dalam perjuanganku???


aku masih lagi tertanya2.. dan sedih bila memikirkan hal ini.. aku kecundang dlm sebuah perjuangan hidup.. hurmm...


keindahan di atas puncak.. hurmm.. t_t

p/s: adakalanya diri ini masih lagi mencari2 kekuatan diri untuk pijak di atas kaki sendiri..
wassalam...




Monday, 7 November 2011

layak kah aku??

Assalamualikum


alhamdulillah.. layak kah 'aku'??? persoalan yg sering bermain di fikiran..


'aku'( bukan nama sebenar)... masih meniti titian kehidupan ini.. masih berjalan dgn harapan dirinya mampu untuk diimprove dari semasa ke semasa...


langkah dimulakan dgn mempelajari hal2 agama yg cuba diterapkan dalam kehidupan diri sendiri..
mendekati mereka2 yg mmpu memberi tunjuk ajar kepada dirinya..


'aku' terus melangkah, terus menapak, dari hari ke hari.. hingga di satu hari 'aku' terasa sesuatu yg x layak buat dirinya..


sedang aku melayankan diri dgn cara mengONLINE sambil menghadap MUKA BUKU (YaAllah, leka dgn facebook.. astarghfirullah.. T_T)... tiba2 aku dapat IM dari seseorang... seseorang yg kuanggap sebagai adik aku sendiri, adik seperjuangan..


''salam akak, akak tau x doa untuk org yg berduka?? ditimpa musibah?? or doa untuk kuat hadapi musibah??''


subhanallah... aku terkelu bila membaca soalan dari adik ku ini, hurmm...


kenapa aku masih terkelu?? ermm.. aku terkejut, kenapa dia tanya aku soalan mcm tu?? erkkk... =.='' layakkah aku disoal bab2 agama nie?? hahaha.. aku pun masih belajar, dan akan teruskan belajar, namun aku agak rasa sayu sbb seolah2 dia dah anggp aku sbagai tempat untuk dia bertanya.. :) terasa dihargai dan boleh diharap... =)


alhamdulillah.. aku sudah mmpu memberi sedikit sumbangan pada dia.. cuma, aku pikir.. hurmm.. aku masih lagik melakukan perkara2 yg ..... ntah lah.. susah nak cakap..


berbalik pada hal adik tadi, aku pun x tau gak doa2 nie.. (astargfirullah... ape nak jadik dgn aku nie?? t_t)..


so aku segera tanya ustaz dan ustazah yg aku kenal.. yg juga merupakan sahabat2 aku.. alhamdulillah, dapat jawapan.. :))


p/s: actually kalau anda nak cari doa2 untuk harian, ada jerk.. kat kedai byk buku2 doa harian.. doa ditimpa musibah pun ada.. moga segala yg dikongsikan hari ini mendapat keredhaanNYA.. amin~~ (^___^)

haa.. kalau rasa syg sgt nak beli, bukak link ni, download then print sendiri.. hehe. ^^ ---> klik sini 

wassalam..

bidadari??? t_t mampukah diri ini???